Furtun Acetilena

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Furtunul pentru Acetilenă: Fiabilitate și Siguranță pentru Transportul Gazelor

Furtunul pentru acetilenă este o componentă esențială în industria de sudură și în numeroase alte aplicații industriale unde este necesar transportul gazelor inflamabile precum acetilena. Acest furtun este construit cu atenție și cu caracteristici speciale pentru a asigura siguranța și eficiența în manipularea gazelor de acetilenă. În cele ce urmează, vom explora detaliat dimensiunile, materialele, proprietățile, utilizările și recomandările acestui produs crucial.

Dimensiuni și specificații

Furtunul pentru acetilenă este disponibil în mai multe dimensiuni pentru a se potrivi diferitelor cerințe ale utilizatorilor. Aceste dimensiuni sunt proiectate pentru a face față diferitelor tipuri de aplicații, asigurând o funcționare optimă. Iată câteva dintre dimensiunile disponibile:

6.3 mm, 10 mm, 8 mm, 12.5 mm, 9 mm 

Această gamă variată de dimensiuni vă oferă opțiuni pentru a alege furtunul care se potrivește cel mai bine proiectului sau aplicației dvs.

Materialul și metoda de fabricare

Furtunul pentru acetilenă este construit cu materiale de înaltă calitate și o metodă de fabricare atentă pentru a asigura fiabilitatea și siguranța. Acest furtun este fabricat din cauciuc de înaltă calitate cu inserții textile, oferindu-i rezistență și durabilitate. Temperatura maximă de lucru a acestui furtun este de 60°C, iar presiunea maximă de lucru este de 20 bar la 20°C.

Este important de menționat că furtunul pentru acetilenă este destinat transportului gazelor inflamabile, cum ar fi acetilena, în aplicații industriale, în special în procesele de sudură și în utilizarea arzătoarelor de oxigen/acetilenă. Acest furtun respectă standardele naționale actuale, fiind astfel proiectat pentru a satisface cerințele specifice ale manipulării acetilenei.

Un alt aspect important este codificarea culorilor. Furtunul pentru acetilenă este de culoare roșie, în timp ce furtunul pentru oxigen este de culoare albastră. Acest sistem de codificare în culori este crucial pentru a asigura conexiuni sigure și corecte la regulatorul și arzătorul de oxigen.

Proprietăți furtunului pentru acetilenă

Furtunul pentru acetilenă se remarcă prin câteva caracteristici esențiale:

  • Rezistență la flacără și ulei: Furtunul pentru acetilenă are un tub și un înveliș rezistente la flacără și ulei. Această caracteristică este deosebit de importantă în manipularea unui gaz inflamabil precum acetilena.

  • Siguranță în utilizare: Dat fiind că acetilena este un gaz extrem de volatil și inflamabil, trebuie manipulată cu precauție. Utilizarea unui furtun special conceput pentru acest scop este o măsură crucială pentru prevenirea incidentelor nedorite.

  • Presiunea maximă: Este esențial de menționat că acetilena nu trebuie niciodată produsă, conductată sau utilizată la o presiune mai mare de 15 psi (103 kPa presiune manometrică) sau 30 psia (206 kPa absolut). Acest aspect trebuie respectat cu strictețe pentru a evita riscurile legate de presiune.

  • Certificare ISO:3821: Furtunul pentru acetilenă este certificat conform standardului ISO:3821 pentru echipamente de sudură cu gaze, ceea ce confirmă conformitatea sa cu cerințele de calitate și siguranță.

  • Rezistență la condiții adverse: Furtunul este echipat cu un înveliș rezistent la UV, ozon și abraziune, asigurând durabilitate și funcționalitate în medii dificile.

Utilizări și recomandări

Furtunul pentru acetilenă este utilizat pentru transportul gazelor inflamabile, inclusiv acetilena, dar și alte gaze de combustibil precum hidrogenul, gazul natural, propanul și propilena. Acesta este folosit într-o serie de industrii, cum ar fi industria minieră, construcții navale, construcții civile și industria turnării, în aplicații care necesită manipularea cu atenție a gazelor inflamabile.

Intervalul de temperatură pentru furtunul pentru acetilenă variază de la -20°C până la 90°C, ceea ce îl face potrivit pentru o gamă variată de medii și condiții de lucru.

Accesorii recomandate

Pentru a asigura o conexiune sigură și corectă, este recomandată utilizarea următoarelor accesorii:

  • Coliere plastice
  • Coliere metalice
  • Mufe rapide (conectori)

Aceste accesorii vă ajută să vă conectați furtunul pentru acetilenă la echipamentele de sudură sau alte dispozitive cu siguranță și eficiență.

Garantie

Datorită metodei de vânzare care implică tăierea din rola inițială în funcție de lungimea dorită de client, furtunul pentru acetilenă nu poate beneficia de o garanție standard. Cu toate acestea, pentru orice neconcordanță calitativă extrem de puțin probabilă a produsului, suntem aici pentru a vă ajuta și pentru a găsi o soluție, inclusiv înlocuirea produsului, dacă este cazul.

În concluzie, furtunul pentru acetilenă este o componentă vitală în industria de sudură și în alte aplicații industriale care implică transportul gazelor inflamabile. Cu caracteristicile sale speciale și conformitatea cu standardele de siguranță, acest furtun asigură siguranță și eficiență în utilizare, contribuind la succesul proiectelor dumneavoastră.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!