Saltea Fibra Ceramica

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Inovație în Izolația Termică: Patura (Saltea) din Fibra Ceramica
 

În lumea modernă, unde performanța, siguranța și eficiența sunt la ordinea zilei, găsirea unor materiale inovatoare pentru izolația termică devine o prioritate. Patura (Saltea) din Fibra Ceramica reprezintă o soluție revoluționară, îmbinând proprietăți termice excepționale cu versatilitate și siguranță. Haideți să explorăm mai profund această inovație în domeniul izolației termice.
 

Materialul și Metoda de Fabricare:

Fibrele ceramice, fundamentul paturii din fibra ceramica, sunt obținute prin procese avansate de filare și depunere chimică în vapori. Acest procedeu complex implică depunerea ceramicii pe filamente de tungsten sau carbon încălzite prin precursori gazosi care conțin atomi de siliciu. Aceste fibre ceramice sunt apoi împachetate în 500 până la 10,000 de filamente simple, cunoscute sub numele de "rawings" sau "vasle". Această metodă nu numai că oferă flexibilitate fibrelor ceramice, dar permite și fabricarea lor în diverse forme fibroase, făcând produsul final ușor de prelucrat și manipulat. Compoziția standard a fibrei ceramice include Oxid de Aluminiu (Al2O3) în proporție de 45-50%, Dioxid de Siliciu (SiO2) în proporție de 48-53%, precum și cantități mici de alcali, oxid de fier și oxid de titan.
 

Proprietăți Remarcabile ale Paturii (Saltelei) din Fibra Ceramica:

 
 • Dimensiuni și Densitate: Patura (Saltea) din Fibra Ceramica se remarcă prin diametrul fibrei de 3 microni și o densitate de 128kg/mc, oferind astfel o structură compactă și eficientă în privința izolației termice.

 • Stabilitate Termică Excepțională: Cu o stabilitate termică excelentă, produsul rezistă la temperaturi de până la 1260 de grade Celsius, fără a-și afecta proprietățile. Punctul de topire continuă timp de 24 de ore este de 1760 de grade Celsius.

 • Rezistență Chimică și Siguranță: Patura (Saltea) din Fibra Ceramica este rezistentă la majoritatea compușilor chimici, cu excepția acidului fosforic, acidului fluorhidric și bazelor puternice. De asemenea, este important de menționat că produsul nu conține azbest sau aditivi chimici, asigurând un mediu sigur pentru utilizare.
   

Utilizări Diverse și Avantaje:

 

Patura (Saltea) din Fibra Ceramica se distinge prin polivalența sa și poate fi utilizată într-o gamă variată de aplicații, printre care se numără:

 • Etanșări la Cosurile de Sobă: Asigură o izolație termică eficientă și protecție împotriva pierderilor de căldură.

 • Izolarea Semineelor: Pentru un mediu sigur și eficient din punct de vedere termic în încăperi.

 • Izolație Suplimentară la Trecerile prin Acoperiș: Contribuie la reducerea pierderilor de căldură în zone critice ale clădirilor.

 • Protecție împotriva Incendiilor: Fiind rezistentă la temperaturi ridicate, oferă o barieră sigură împotriva focului.

 • Izolarea Vatrei de Ardere la Cuptoare de Grădină sau Pizza: Asigură condiții termice optime pentru procesele de gătire.

 • Izolare Termică în Domenii Industriale: De la industria cimentului și petrochimică la industria ceramicii, produsul este adaptat pentru utilizare la temperaturi de peste 1400 de grade Celsius.
   

Recomandări și Garanții:

Pentru a vă bucura de toate beneficiile oferite de Patura (Saltea) din Fibra Ceramica, este esențial să respectați recomandările producătorului. Evitați expunerea produsului la apă sau medii umede, deoarece acest lucru poate altera structura filamentelor de legătură. Este important de menționat că produsul nu rezistă la contact direct cu focul sau flacăra deschisă, ci doar la căldura degajată.

Patura (Saltea) din Fibra Ceramica reprezintă o alegere înțeleaptă pentru cei care caută soluții inovatoare în domeniul izolației termice. Cu proprietăți excepționale, această inovație în materialele de izolare oferă nu doar eficiență termică, ci și siguranță și versatilitate într-o varietate de aplicații. Garanția oferită de producător subliniază angajamentul față de calitate și încrederea în performanța produsului.

În concluzie, Patura (Saltea) din Fibra Ceramica deschide noi orizonturi în ceea ce privește izolația termică, oferind un echilibru perfect între eficiență și siguranță într-o varietate de medii și aplicații. Alegerea acestui produs reprezintă nu doar o investiție în confortul termic, ci și într-un viitor mai sigur și mai sustenabil.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!