Pâslă Tehnică (din Lanuri Superioare) - Fabricare, proprietăți și utilizări

Pâslă Tehnică (din Lanuri Superioare) - Fabricare, proprietăți și utilizări

Pâsla Tehnică, fabricată din lânuri superioare, este un material versatil și durabil, cunoscut pentru proprietățile sale absorbante, izolante și estetice. Fabricarea acestui tip de pâslă implică un proces tehnologic precis, care asigură obținerea unui produs de înaltă calitate.


Fabricare

Pâsla Tehnică este realizată prin condensarea și presarea fibrelor textile din lână. Lânurile superioare, fine și semifine sunt amestecate pentru a crea un material rezistent și de calitate. Procesul de fabricare include mai multe etape, cum ar fi cardarea (daracirea materialului brut), impaslirea (procesul de compactare a fibrelor), piuatul (impaslirea într-un mediu cald și umed) și finisarea.

Un aspect important al Paslei Tehnice este faptul că consolidarea să se realizează prin impaslire mecanică a lânii, fără adaos de lianți chimici. Acest lucru contribuie la menținerea proprietăților naturale ale lânii și la crearea unei structuri solide și durabile.

Produsul finit este netezit cu ajutorul unei mașini industriale cu role, care elimină cutele și curăță impuritățile. Pâsla Tehnică are o culoare crem și un aspect estetic plăcut, fiind potrivită pentru diverse aplicații.

Proprietăți

Proprietățile sale absorbante și izolante fac din Pasla Tehnică un material ideal pentru izolări și etanșări. De asemenea, poate fi utilizată pentru filtrare, fiind capabilă să rețînă particulele fine. În industria construcțiilor și a mașinilor, pasla este folosită pentru amortizarea vibrațiilor și reducerea zgomotului.

Pâsla Tehnică din lână se evidențiază și prin faptul că este rezistentă la foc, contribuind la siguranța și protecția împotriva incendiilor. De asemenea, este un material ecologic, 100% biodegradabil, ceea ce îl face o opțiune sustenabilă.

Pâsla Tehnică poate fi tăiată cu ușurință cu ajutorul unui cutter sau unei foarfece mai mari și poate fi vopsită utilizând coloranți acizi, precum coloranți alimentari sau coloranți acizi premetalizați. Acest aspect deschide posibilități nelimitate pentru crearea de obiecte de artă și artizanat, cum ar fi perne decorative sau accesorii pentru sărbători.


Utilizări

Datorită versatilității sale, Pâsla Tehnică găsește numeroase aplicații în diverse domenii. În industria vestimentară, este utilizată pentru confecționarea pălăriilor și că captuseală pentru cizme, oferind confort și căldură. În fabricarea articolelor de uz casnic, pasla poate fi folosită că suport pentru oale încinse sau pentru confecționarea mănușilor de protecție pentru cuptor.

Pâsla Tehnică are următoarele utilizări:

  • Izolări și etanșări;
  • Filtrare;
  • Șlefuire (se atașează la aparatele de șlefuire);
  • Amortizarea vibrațiilor;
  • Industria vestimentară (pălării, căptușeală cizmelor);
  • Fabricarea articolelor de uz casnic (suport pentru oale încinse, mănuși pt cuptor, etc);
  • Confecționarea de obiecte de artă și artizanat (perne decorative, accesorri de sărbători, etc).


Magazinul nostru oferă Pâsla Tehnică cu densitatea de 0,3 - 0,4 gr/cm³, însă putem furniza și alte densități la cerere. Pentru specificații și oferte, vă invităm să ne contactați telefonic la numărul afișat sau prin email la adresa vânzări@mcproexpert.ro.

Pâsla Tehnică este un material de înaltă calitate, cu multiple aplicații practice. Indiferent de nevoile dumneavoastră, acest produs oferă soluții durabile și eficiente, fiind un alegere excelentă pentru diverse proiecte și utilizări.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!